Als u te maken krijgt met schade aan uw auto, caravan of camper, komt u voor allerlei praktische vragen te staan. ASN Autoschade SchadeCentrum Rotterdam en ASN Autoschade SchadePartners Westland hebben de meest voorkomende vragen (en antwoorden) op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op!

Wij streven ernaar al onze klanten maximaal van dienst te zijn, mocht er onverhoopt toch iets niet in orde zijn dan horen we dat graag. Klik hier om uw reactie te geven.Wij nemen dan binnen twee dagen contact met u op. Als we er onverhoopt niet uitkomen, dan kunt u ook nog terecht bij de onafhankelijke FOCWA-ANWB geschillencommissie.
Het woord ‘eigen risico’ zegt het al, dit is een risico voor eigen rekening. Als het om een verhaalbare schade gaat, keert de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij na het verhalen van de autoschade het eigen risico aan u uit.
Alle schadeherstelwerkzaamheden die zijn gedekt kunnen wij rechtstreeks factureren aan uw verzekeringsmaatschappij. U hoeft dan niets voor te schieten. Wat u wel moet betalen is uw eventuele eigen risico en/of BTW. U krijgt altijd een exemplaar van de factuur, ook als u zelf niets hoeft te betalen.
Uw auto wordt schoon gewassen aan u afgeleverd. U hoeft dus niet meteen uw auto te wassen.
Het FOCWA-garantiebewijs staat voor vier jaar garantie op de herstelde schade; bovendoen wordt ook de eventuele fabrieksgarantie volledig overgenomen. En op de nieuwe lak heeft u zelfs 10 jaar garantie. Uniek is daarbij, dat u alleen bij ABS zelfs een extra DubbelCheckgarantie heeft, dat houdt in een gratis garantie-inspectie op het herstel na één jaar.
Jazeker, als het nodig is, kunnen wij uw auto halen en weer bij u afleveren.
Ja. U kunt voor een prijsopgave altijd zónder afspraak bij ons terecht. Let wel op onze openingstijden. ma tot vrij: van 07.30 uur, tot 17.30 uur.
Dit is afhankelijk van de schade. Wij geven bij het intakegesprek – als u de auto bij ons aflevert voor reparatie – altijd een indicatie van de reparatietijd. Om u een idee te geven: de gemiddelde reparatie duurt vier dagen. Wij houden u natuurlijk op de hoogte.
U kunt een beroep doen op het Waarborgfonds als de schade aan uw auto door onbekenden is veroorzaakt. Er is dus geen dader bekend. Dan is het mogelijk dat de schade wordt betaald uit het Waarborgfonds. Daarbij gelden enkele voorwaarden:
  • U moet altijd aangifte gedaan hebben bij de politie.
  • Het moet bewezen zijn dat de schade aan uw auto door een ander motorvoertuig is veroorzaakt.
  • U moet getuigenverklaringen kunnen overleggen.
Dat kan twee dingen betekenen:
  1. De auto is onherstelbaar beschadigd. Dit wordt ‘technisch total loss’ genoemd.
  2. Het herstel kost meer dan de dagwaarde die de auto had vóór de aanrijding. Stel die dagwaarde was 3000 euro. De zogenaamde restanten – de auto mét schade – is 500 euro waard. Als het herstel daarvan meer dan 2500 kost, spreekt men van ‘economisch total loss’.
Overigens kunnen wij in dat geval een aangepast schadeherstelplan voor u opstellen, waardoor het toch mogelijk is om uw auto technisch verantwoord te herstellen, binnen de kosten. Bel ons gerust voor een vrijblijvend advies.
Afhankelijk van uw verzekering en de schuldvraag kunt u de schade verhalen bij de verzekering. Als u ons vertelt hoe de schade is ontstaan, kunnen wij u adviseren.
Uw auto, het kentekenbewijs deel 1 en 2 en de groene kaart.
Een intakegesprek, wil zeggen, dat u vooraf even bij ons langs komt om de gang van zaken rond het schadeherstel te bespreken. Wij kunnen dan in overleg diverse gegevens noteren, wat betreft de schade, de verzekering, en andere noodzakelijke (auto)gegevens. We spreken dan ook meteen met u af wanneer uw auto gerepareerd zal worden (en wanneer u hem kunt brengen).
Heel eenvoudig. Dat kan per e-mail. Per telefoon, of u komt even langs als de auto nog rijdt, dan kunnen we meteen een kostenindicatie geven. Zo nodig regelen wij dan verder alles voor u.
Ja, wij bieden een oplossing, want bij ons krijgt u passend vervangend vervoer, daar kunt u mee rijden tot uw eigen auto weer hersteld is.