Wat te doen bij ruitschade aan uw auto? - Autoschade NL
Gepubliceerd: 14-05-2020
Glasschade opgelopen aan uw autoruit? Dat is erg vervelend en misschien zelfs gevaarlijk. Het is namelijk mogelijk dat een beschadigd autoruit volledig barst. Daarom is het belangrijk dat u de autoschade direct laat herstellen.

Sterretje in autoruit


Vrijwel iedere automobilist krijgt ermee te maken: ruitschade. Wist u dat maar liefst 25% van de Nederlandse automobilisten zelfs jaarlijks schade aan de autoruit heeft? Dit kan komen door temperatuurwisselingen, opspattende steentjes op het wegdek of rondvliegende takken tijdens storm. Wat de oorzaak ook is, een beschadigd autoruit is altijd vervelend. Zeker wanneer het uw zicht belemmerd. Dit kan zelfs reden zijn voor een apk-afkeurpunt. Voor de veiligheid van uzelf en omstanders is het verstandig om de autoschade direct te laten repareren. Hierdoor is de kans ook groot dat uw verzekeraar geen eigen risico van u vraagt.

Tip: Plak wanneer u een sterretje ontdekt een autoruitsticker eroverheen. Zo voorkomt u dat er vuil of vocht in de scheur loopt. Vocht zet uit bij bevriezing, waardoor een sterretje snel een grote barst wordt.

Autoruit vervangen


Wanneer de ruitschade klein is (niet groter dan een twee-euromunt) kan het eenvoudig en voordelig gerepareerd worden. Wanneer een sterretje niet direct wordt hersteld en daardoor verandert in een scheur, moet de autoruit in zijn geheel vervangen worden. Hoe meer uitlopers een sterretje heeft, hoe groter het risico van doorscheuren is. Voor het vervangen van uw volledige autoruit, zal uw verzekeraar wél eigen risico van u vragen.

Bij ASN Autoschade SchadePartners is uw auto in goede handen. Wij werken alleen met de beste vakmensen. En onze service is erg uitgebreid. Daarnaast zijn we aangesloten bij GlasGarage: een samenwerkingspartner van de meeste verzekeraars en leasemaatschappijen. Wij regelen al het papierwerk voor u.

Autoschade online melden


Autoschade komt altijd onverwachts. Daarom kunt u ons altijd bereiken: 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Meld de schade direct online. Dan zorgen wij dat u zo snel mogelijk weer veilig de weg op kunt.