4 veel voorkomende autoschades - Autoschade NL
Gepubliceerd: 09-05-2019
Autoschade is vervelend, maar het overkomt de besten. Ook al bent u nog zo zuinig op uw auto, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit zijn 4 veel voorkomende autoschades in Nederland.

Bumperschade


Vooral tijdens het inparkeren raken heel veel bumpers beschadigd. Ondanks achteruitrijcamera’s en piepsignalen. Even niet goed opletten en een paaltje of een andere auto is geschampt. Veel bumpers beschadigen trouwens aan de rechterkant, omdat de meeste mensen graag fileparkeren aan de rechterkant van een straat. Bijna de helft van alle automobilisten in Nederland heeft ooit bumperschade gehad.

Glasschade


U heeft het vast wel eens meegemaakt: een steentje schiet omhoog en raakt uw voorruit. Soms ontstaat hierdoor een sterretje. Ook door veranderingen in temperatuur of rondvliegende takken of dieren kan uw autoruit beschadigen. Een sterretje lijkt onschuldig. Maar als u er te lang mee doorrijdt, wordt dat sterretje uiteindelijk een barst of grote scheur. Daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Heeft u een autoverzekering en gaat uw naar een aangesloten herstelbedrijf, dan is sterreparatie vaak kosteloos. Heeft u een hele nieuwe ruit nodig, dan betaalt u meestal een eigen risico.

Deuken


Een andere auto geraakt? De deur ergens tegenaan gestoten? Is er een winkelwagentje tegen uw auto gerold? Deuken komen vaak voor. Zelfs als u goed oplet in het verkeer, kunt u deuken niet altijd voorkomen. Denk aan schade door vandalisme, een hagelbui of vallende eikels uit een boom. Dankzij moderne technieken zijn de deuken snel te verhelpen. Vaak volstaat voorzichtig uitdeuken zonder de auto te hoeven spuiten.

Krassen en lakbeschadigingen


Bij grote autoschades raakt bijna altijd de lak van uw auto beschadigd. Maar ook bij zoiets kleins als sleutels tegen uw autodeur of een velg die langs een stoeprand schraapt. U kunt zulke lakbeschadigingen gelukkig plaatselijk laten opvullen en wegwerken. Daarvoor hoeft niet uw hele auto opnieuw gespoten te worden.

Laat uw autoschade repareren


Autoschade of glasschade opgelopen? Wij helpen u snel en vakkundig. Maak direct een afspraak.